تصور کنید شما می خواهید دوستانتان را ملاقات کنید ،در یک فروشگاه خرید کنید ویا در باشگاهی تمرین کنید   شمامیتوانید همه ی این کارها را در یک آسمان خراش انجام دهید. این یکی از هزاران فایده از فواید شهر عمودی است،طرحی مفهومی از شهر نشینی که باعث تجدید نظر در مورد زندگی در شهرهای افقی می شود؛ ایده این است که وقتی شهرهای عادی از صد ها خانه ساخته شده است شهرهای عمودی میتواند تعداد کمی از ساختمان های باریکی باشد که چنداد طبقه بالا رفته باشند. در ادامه با لایوتک همراه باشید تا طرح مورد علاقه مان،شهر عمودی ۱۸۰ طبقه ای امارات متحده عربی را مشاهده کنید.
یونیسف پیش بینی کرده است ۷۵درصد از جمعیت جهان می تواند تا جهان ۲۰۵۰در شهرها زندگی کنند.شهرهای عمودی می توانند بهترین راه برای زندگی همه ی این جمعیت باشد. 

تا قبل از قرن شانزدهم،هنرمندان آینده این شهرها را پیش بینی کرده بودند،جدید ترین مثال "پیتر بروجل"بود با نقاشی ای که با رنگ روغنی بود؛"برج بابل".در دهه ی اخیر معماران شروع به واقعی ساختن آن کردند. 

لوکا کروسی از معماران ایتالیایی یک شهر عمودی را برای امارات متحده عربی طراحی کرده اند که بیش از ۲۵هزار نفر می توانند در این آسمان خراش ۱۸۰ طبقه ای زندگی کنند. 

این ساختمان غول پیکر 180 طبقه ای در محدوده خلیج همیشه فارس قرار خواهد گرفت. این طرح طبقاتی شامل مراکز درمانی و مدیتیشن،باشگاه و اتاقهای لوکس و زیبا میباشد که ساکنین آن می توانند با پل یا بالگرد به این شهر عمودی دسترسی داشتها باشند. 

سرپرست معماران؛ لوکا کروسی به tech insider گفت که شهر عمودی او با جاگذاری و درج ۲۰هزار متر مربع فضای  سبز در این شهر عمودی ؛ دیدگاه مردم نسبت به آسمان خراش ها عوض خواهد شد.کروسی اذعان میکند "بزرگترین نکته  درباره زندگی در این شهر عمودی و وجه تمایز ان با سایر اسمان خراشها این است که این شهر با عناصر و المانهای طبیعی گره خورده است.

کروسی می گوید یک ساختار مستقل را طراحی کرده است،پنل های خورشیدی آن از شیشه های فتو ولتائیک است که می تواند برق و آب تازه را برای تمام ساختمان ها فراهم کند،این ساختمان ها آلودگی ناشی از کربن دی اکسید را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

 چون این شهرها به صورت عمودی قد کشیده اند؛ آلودگی های محیطی را کاهش می دهند، از طرفی هم بعلت طراحی بهینه و اصولی زمین های کشاورزی در ساختمان های عمودی؛ حاصلخیزی این زمین ها ۷۵ مرتبه بیشتر از کشاورزی سنتی خواهد بود.

کروسی میگوید تیم او الان در این زمینه تمرکز دارد که علی رغم عادت هزار ساله تمدن های برای شهرنشینی زمینی و عرضی؛ چگونه یک جامعه را در یک شهر عمودی جای دهد! وی میگوید" این شهر عمودی را طوری بنا کرده ایم که قابلیت پیشرفت ؛مانند یک جامعه را خواهد داشت؛امیدوارم در دهه ی بعدی شاهد ساخت یک شهر عمودی باشیم".

آنچه که شما مطالعه نمودید کاملا یک طرح اولیه از یک پروژه عظیم با نام vertical-city  است.اینکه چقدر  این طرح با واقعیت نزدیک است و چقدر میتواند مشکل ازدحام و شلوغی جوامعی چون چین؛ هند و حتی تهران را حل کند؛ محل بحث و گفتگو است.براستی ایت چنین پروژه های لوکسی؛ صرفه اقتصادی خواهند داشت؟

منبع:  techinsider